PERS: ILL MATERIAL

Ill Material (MC/Producer/Engineer) is een derde van de Zoetermeerse rapformatie NUL7NEGEN. Met hun herkenbare donkere sound wordt de band beschouwd als één van de grondleggers is van het Nederlandse horror-rap genre. In de groep is Ill Material, naast emcee, ook verantwoordelijk voor het grootste deel van de producties. In 2005 richtte hij Guttermouff Music op wat begon als klein labeltje. Tegenwoordig is dit de naam waarmee hij producties doet en waaronder hij zijn muziek uitbrengt.

Naast voor zichzelf en NUL7NEGEN heeft hij ook producties gedaan voor andere emcees, zoals bijvoorbeeld Steen, Spinal, Jimmy-G en Bagga. Momenteel is hij bezig om een selectie te maken van tracks die de afgelopen jaren zijn opgenomen maar nooit zijn uitgekomen. Deze zullen in 1 keer online worden gezet waarmee een stoffig hoofdstuk wordt afgesloten om een nieuwe te beginnen.

De passie waarmee Ill Material muziek maakt komt vooral tot uiting tijdens live optredens. De visuele ondersteuning tijdens deze shows vult het geheel perfect aan waardoor het publiek een glimp kan krijgen van de sinistere wereld die Ill Material schetst.DIRECT
BOEKEN

Download de perskit